Contacteer ons

Wat is een gunning?

De gunning van de opdracht is de beslissing van de aanbestedende overheid om de gekozen inschrijver of inschrijvers aan te wijzen.

De term “gunning” wordt gebruikt voor de laatste fase van een aanbestedingsprocedure. De opdracht wordt gegund aan de inschrijver die voldoet aan de selectie, een geldige offerte indient en de meeste punten behaalt bij de toepassing van de gunningscriteria.

De gunningscriteria kunnen vrij eenvoudig zijn, zoals prijs of kosten, of complexer, zoals de beste prijs-kwaliteitverhouding of kwaliteit voor het geld. In het laatste geval worden de prijs of de kosten van de inschrijving beoordeeld, maar ook kwalitatieve criteria in verband met het voorwerp van de opdracht.

Wat is een niet-gunning?

Het volgen van een procedure betekent niet dat de aanbestedende dienst verplicht is de opdracht te gunnen of te sluiten. Hij kan van de overeenkomst afzien of ervan afzien en de procedure opnieuw beginnen, zo nodig met andere middelen, mits dit goed gemotiveerd is. (Artikel 85 van de wet van 17 juni 2016).

Ontvang onderhandse overheidsopdrachten

Volg via Tender Experts aanbestedingsinformatie (agenda’s/beslissingen) van Belgische gemeentebesturen op en ontvang overheidsopdrachten met onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking.

Privacy voorkeuren
Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door op ‘Ok, ik aanvaard’ te klikken ga je akkoord met de gebruiksvoorwaarden van deze website.